Η κλήρωση που φέρνει μεταγραφές!

Η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League έγινε, και η ΑΕΚ βρίσκεται στον 5ο όμιλο μαζί με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ. Μια φαινομενικά εύκολη κλήρωση, καθώς υπήρχαν και όμιλοι με ομάδες μεγαθήρια που η Ένωση μπορούσε να κοντραριστεί. Παρά την πολυετή απουσία της από τα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, οι παίχτες της Ένωσης θέλουν να δείξουν πως είναι έτοιμοι να γίνουν ανταγωνιστικοί και να ανέβουν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, αποκτώντας εμπειρίες.

Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί ενόψει των δύσκολων αγώνων σε Ευρώπη,Πρωτάθλημα και Κύπελλο που έρχονται. Κάθε τέσσερις μέρες, η Ένωση θα έχει αγώνα, και θα πρέπει να είναι έτοιμη 100% για να έχει πιθανότητες να κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη αλλά και να υπερασπιστεί το στέμμα της πρωταθλήτριας κόντρα στους διεκδικητές της.

Σήμερα λοιπόν, όντας η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, η Ένωση κυνηγάει τα μεγάλα μπαμ, για να μπορέσει να έχει ελπίδες και για να κλείσει τις τρύπες που έχουν ανοίξει. Πολλές περιπτώσεις έχουν απασχολήσει την Ένωση αυτό το διάστημα, κάποιες τις αναλύσαμε και δικαιωθήκαμε. Πάμε να αναλύσουμε και τα τελευταία ονόματα παιχτών που ακούγονται στην ΑΕΚ.
 
Δανεικός με οψιόν αγοράς!

Το είχαμε ξαναπεί και προηγούμενο ρεπορτάζ για τον διεθνή επιθετικό. Η ΑΕΚ παλεύει την περίπτωση του Καρέλη. Βρίσκεται συνεχώς σε επαφές με την Γκενκ, για να αποκτήσει τον Έλληνα επιθετικό δανεικό με οψιόν αγοράς. Αυτή η μεταγραφή, πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα, καθώς θα εμβαθύνει το ελληνικό στοιχείο και θα δώσει πολλές εναλλακτικές από τον πάγκο.

Να θυμήσουμε ότι ο Καρέλης γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς αγωνιζόταν με την φανέλα του Παναθηναϊκού την σεζόν 2013-2016, όπου και τότε πήρε μεταγραφή για την βελγική Γκενκ. Πρόκειται για έναν παίχτη αρκετά γρήγορο με χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ καλό με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να αγωνιστεί και στην αριστερή αλλά και στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, και είναι πολύ καλός στο man to man. Είναι μια περίπτωση πάντως, που μόνο θετικό πρόσημο θα έχει στην Ένωση, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια κυπέλλου και πρωταθλήματος για να ξεκουράσει τον Λόπες, τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα. 


Θέλει ΑΕΚ!

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται στον Παναγιώτη Κονέ και στην πολύ καλή περσινή χρονιά που έκανε στην ΑΕΚ. Μιλάμε για έναν παίχτη που αγωνίζεται στην Ουντινέζε και πέρσυσι είχε δώσει αρκετές λύσεις στο κέντρο της Ένωσης ως αμυντικό χαφ! Ταίριαξε αρκετά καλά με τον Σιμόες, κρατούσε μπάλα και την μοίραζε σωστά όπου χρειαζόταν. 

Η ΑΕΚ είχει έρθει σε συμφωνία πέρυσι και τον είχε κάνει δικό της ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Όμως, δεν την ενεργοποίησε ποτέ. Σε συζητήσεις που είχαν με τον παίχτη, του είχαν αναφέρει πως αν θέλει να συνεχίσει στην Ένωση θα μπορούσε να πιέσει για την λύση συμβολαίου του, και να επέστρεφε στην Ένωση ως ελεύθερος. Σήμερα λοιπόν, που βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα των μεταγραφών, ο Παναγιώτης Κονέ έχει βρει την χρυσή τομή με την Ουντινέζε και βρίσκεται κοντά στην έξοδο με την ΑΕΚ να φαντάζει ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. 

Φαίνεται όμως ο Παναγιώτης Κονέ να μην είναι το Plan A για την ΑΕΚ αλλά το Plan B , καθώς ως φαβορί για την θέση του αμυντικού χαφ φαντάζει ο Ραντόγια. Δεν αποκλείεται πάντως, ο Παναγιώτης Κονέ και ο Νίκος Καρέλης να αποτελούν το κερασάκι στη τούρτα των μεταγραφών για την Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Από Γερμανία...ο εξτρέμ!

Και ενώ η τελευταία μέρα των μεταγραφών φαντάζει καυτή, στην Ένωση επικρατεί πίστη. Πίστη γιατί, για την θέση του εξτρέμ παίζει δυνατά το όνομα του 23 χρονου winger της Χοφενχάιμ, Φελίπε Πιρές. Ο Πιρές, βρίσκεται ψηλά στην λίστα της ΑΕΚ και είναι σαν Plan B αν ναυαγήσει η μεταγραφή του Ναρσίνγκ. Πέρυσι είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Αούστριας Βιέννης, και σε 45 συμμετοχές μέτρησε 8 γκολ και 9 ασσίστ. Πρόκειται πάντως για μια εξαιρετική περίπτωση winger καθώς μπορεί να αγωνιστεί και με ανάποδο πόδι και διαθέτει ταχύτητα και ντρίμπλα!

Σχόλια