Να οργώσει την ελεύθερη αγορά! Θα ρεφαρει ο Τίγρης;

Να οργώσει την ελεύθερη αγορά!!

Μετά την λήξη της περιόδου για τις κανονικές μεταγραφές, ο κόσμος της ΑΕΚ βράζει. Η οργή για το ότι δεν αποκτήθηκε κανενας παίχτης στις θέσεις που η ομάδα έχει ανάγκη είναι μεγάλη. Τα ονόματα που ακούστηκαν δεν κατάφεραν να πεισθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους της ΠΑΕ. Όμως οι μεταγραφές δεν σταματούν εδώ! Η ΠΑΕ έχει ακόμα προθεσμία μέχρι την Δευτέρα για να αποκτήσει και να δηλώσει κάποιον παίχτη από την ελεύθερη αγορά. Βέβαια δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις καλών παιχτών που έχουν μείνει ελεύθεροι από τις ομάδες τους! Εδώ θα αναλύσουμε κάποιους παίχτες που μπορεί να χτυπήσει η Ένωση από την ελεύθερη αγορά και να κάνουν κάποιον ιδιαίτερο κροτο. 

Πριν την ανάλυση όμως θα ήθελα να σας μιλήσω για την εξωστρέφεια του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο προπονητής της Ένωσης όταν είδε ότι δεν πρόκειται να αποκτηθούν παίχτες στις θέσεις που ήθελε αποφάσισε να πορευτεί με τους ήδη υπάρχοντες. Μια κίνηση που προξένησε απορία ήταν να συμπεριληφθεί ο Μοράν στις αρχικές επιλογές για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό δείχνει πως ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να δουλέψει με περιορισμένο ρόστερ όμως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το γεγονός. Ο Μοράν και ο Γιαννιωτας δεν αποτελούν αρχικές λύσεις αλλά εναλλακτικές , λύσεις δηλαδή που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να δώσουν ανάσες στους παίχτες που αγωνίζονται. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι πως στην Ένωση χρειάζονται παίχτες μεγάλου βεληνεκούς και παίχτες με προσωπικότητα που να μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να διασπάσουν κλειστές άμυνες όταν η μπάλα καίει. 

Παιχτες σαν αυτούς λοιπόν υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά και δεν αποκλείεται η ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση τους, εφόσον πληρούν και τα θέλω του Ουζουνίδη. 

Παίχτες κορυφαίων προδιαγραφών που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι ο Μιγκέλ Βελοζο, ο Κλαούντιο Μαρκίζιο και ο Κλαούντιο Γιάκομπ ο οποίος παραμένει ελεύθερος λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων του.

Το θέμα είναι αν η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κυνηγήσει κάποια υπόθεση από την ελεύθερη αγορά ή θα συνεχίζει να πορεύεται με το ήδη υπάρχον ρόστερ.

Ο κόσμος λοιπόν της ΑΕΚ δεν είναι εκείνος που θα κρίνει ποιος φταίει ή ποιος δεν φταίει. Ο κόσμος της ΑΕΚ διψάει για μεταγραφές και για να ξανά ζήσει χρυσές εποχές!

Σχόλια